Budapest nem csak egy pont a térképen, hanem a mi közösségünk, a mi otthonunk! Van dolgunk! Csatlakozz a kampányhoz és jelezzük, Budapest problémáira megoldásokat akarunk! Mert Budapest a mi dolgunk!

A kampány végén az 5 pontot az aláírások számával együtt eljuttatjuk a döntéshozóknak. Hagyd kipipálva azokat a pontokat, amelyekkel egyetértesz, add meg a nevedet, az email címedet, és a csatlakozás gomb lenyomásával, támogasd közös kampányunkat!

Egységes Budapestet!

Budapest irányítása legyen egységes! Csatlakozz a kampányhoz és jelezzük, Budapest problémáira megoldásokat akarunk! Mert Budapest a mi dolgunk!

Olyan Budapestre van szükség, ahol valóban a választók akarata érvényesül, amelynek minden lakója, és minden, a városban idejét töltő ember a részese lehet. A 23 kis budapesti kerület helyett egységes budapesti vezetésre van szükség, ami nemcsak az egyes kerületek, hanem Budapest problémáit is képes komplexen kezelni. Olyan Budapest kell, amely nem önmagáért létezik, hanem az ország fővárosaként felelőssége van az elővárosokkal, a közép-magyarországi régióval, és az egész országgal való igazságos együttműködésben.

Egyenlő Budapestet!

Budapest közössége legyen mindenkié! Csatlakozz a kampányhoz és jelezzük, Budapest problémáira megoldásokat akarunk! Mert Budapest a mi dolgunk!

Olyan Budapestet képzelünk el, ahol nemcsak hogy mindenkinek egyenlő jogai vannak, de egyenlő esélyei is, hogy élhessen ezekkel. A közösségünk életében való részvétel elől el kell görgetni az akadályokat, álljanak azok a babakocsik vagy a kerekesszékek előtt, vagy beszéljünk akár a szociális helyzetről, a lakhatásról, az oktatásról. Mindenkinek meg kell adni az esélyt arra, hogy része tudjon lenni a közösségnek.

Zöld Budapestet!

A zöldterületeket érintő döntéseket az azokat használókkal együtt hozzák meg! Csatlakozz a kampányhoz és jelezzük, Budapest problémáira megoldásokat akarunk! Mert Budapest a mi dolgunk!

Budapestnek nem a zöldterületek csökkentésére, hanem növelésére van szüksége. De nemcsak új zöld területek létesítése, hanem a régiek megőrzése és gondozása is elengedhetetlen, hogy mindannyian használni tudjuk azokat! Ezen belül kiemelten szükséges újragondolni a Városliget és a Duna partszakaszának közösségi használatát!

Átlátható Budapestet!

Legyen átlátható minden adóforint elköltése! Csatlakozz a kampányhoz és jelezzük, Budapest problémáira megoldásokat akarunk! Mert Budapest a mi dolgunk!

Budapestnek olyan költségvetésre van szüksége, amely polgárai érdekeit szolgálja, és amelybe bele tudnak szólni. Átláthatónak kell lennie a városhoz tartozó cégek költségvetésének, mint például a BKV, a BKK, vagy az FKF.  Legyen részvételi költségvetés: a fővárosi költségvetés bizonyos százalékáról dönthessenek közvetlenül a városlakók! A költségvetés meghatározott részéből olyan helyi civil szervezetek kapjanak támogatást, amelyek a közösség céljait valósítják meg!

Közösségi Budapestet!

A politika az együttélést segítse és a közösséget erősítse! Csatlakozz a kampányhoz és jelezzük, Budapest problémáira megoldásokat akarunk! Mert Budapest a mi dolgunk!

Olyan Budapestet szeretnénk, amelyet minden városlakó a magáénak érez. Ahogyan a közéletből sem, úgy a közterekről sem rekeszthetünk ki senkit. Legyenek új, mindenki számára nyitott közösségi terek! Az együttélés nehézségeinek rendezésénél a közösség minden tagjának igénye egyformán érvényesüljön! Legyen lehetőség arra, hogy megihassunk egy sört éjfélkor is a belvárosban úgy, hogy az ne zavarja azokat, akik pihenni vágynak egy kemény munkanap után. A közösség tagjai egyaránt használhassák a bicikliutat, a közösségi közlekedést, de autóikat is.

Név *

Email cím *